Webdesign werkwijze

Op basis van je wensen en eisen maken we een offerte. Weet je niet precies wat je wil? We spreken graag alles met je door, en geven dan per onderdeel de kosten aan, zodat je kan beslissen wat er gedaan gaat worden. Bij een beperkt budget zoeken we oplossingen om toch te bouwen wat er nodig is, of komen we met alternatieven.

Indien de offerte akkoord is, bespreken we in een meeting wat we gaan doen en hoe we het gaan doen. We stellen dan zo veel mogelijk vragen om alles duidelijk te krijgen en leggen uit wat onze werkzaamheden zijn.

Hierna gaan wij aan de slag, binnen dit proces zullen wij meerdere keren bij u terugkomen om er zeker van te zijn dat waar we mee bezig zijn naar alle verwachting zijn.

Wij zullen de website pas opleveren als u te vreden bent met de website.

Mobile first

Wij maken onze websites mobile first. Mobile what? Precies, mobile first. Het is ons duidelijk geworden dat dit wat uitleg behoeft, vandaar hier een korte uitleg. Wat is Mobile First, en waarom dit anders is dan gewoon “responsive webdesign”.

Mobile first is een manier van aanpak voor het ontwerpen en ontwikkelen van websites en webwinkels. Keken we eerst naar de desktop versie en gingen we deze “responsive” maken zodat hij naar beneden schaalt voor goed mobiel gebruik is de Mobile first strategie precies omgedraaid. We kijken eerst naar het mobiele gebruik en de mobiele ervaring, en vertalen dit door naar een rijkere desktop omgeving, vaak met meer of uitgebreide functionaliteit.

Webdesign mobile First

WireFrames

De wireframes zijn de basis van je website. We maken samen een schematische indeling van de belangrijkste pagina's en kijken naar de prioriteiten. We herstructureren informatie van je huidige website of bekijken waar nog informatie mist. Zijn er statistieken van de oude site? Hieruit kunnen we opmaken waar de bezoekers van je site naar op zoek zijn. Dat is vaak anders dan wat je zelf verwacht.

In de wireframes zit nog geen kleur of vormgeving, omdat we puur naar de aangeboden informatie kijken. Op die basis gaan we door met de ontwerpfase.

Design

Op basis van de huisstijl, of from scratch starten we het ontwerp van de gewireframede pagina's. Deze opzet presenteren we het liefst persoonlijk. Zo kunnen we onze keuzes goed toelichten en kunnen we vragen meteen beantwoorden.

Afhankelijk van het budget doen we één of meerdere voorstellen. We werken het voorstel van je voorkeur uit in een aantal feedbackrondes en uiteindelijk hebben we een serie definitieve bestanden met het ontwerp van je website.

Webdesign Design
Webdesign Oplevering

Oplevering

Als de website af en gevuld is zetten we deze op de liveserver. Als er nog geen hosting is kunnen wij deze voor je verzorgen of één van onze partners aanraden. Na de oplevering heb je twee maanden garantie op de werkzaamheden. Dit is een periode die bij testen en normaal gebruik voldoende is om alle bugs te vinden.

Voor de doorontwikkeling en het onderhoud kunnen we een onderhoudscontract afsluiten voor een bepaald aantal uren per kwartaal. Met dit onderhoudscontract kunnen we regelmatig (security)updates doorvoeren en op jullie verzoek kleine aanpassingen doen.